Rīgas posma kopsavilkums Atpakaļ

Sestdien, 24. augustā, pirmo reizi, ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta finansiālo atbalstu, Rīgā norisinājās piedzīvojumu un šķēršļu sacensības “Drosmes skrējiens”, kurās ar septiņu vai četrpadsmit kilometru garo trasi, 33 vai 66 šķēršļiem un spēka uzdevumiem cīnījās ap 300 dalībnieku. 14km vīriešu konkurencē uzvarēja Artjoms Rekuņenko, ātrākā no dāmām bija Kristīne Kuzņecova, 7km uzvaru izcīnīja Edgars Apinis, bet no dāmām – Alīna Rodionova. Visi šie dalībnieki sporta aprindās, skrējēju vidū ir labi pazīstami un ne reizi vien ir kāpuši uz dažādu sacensību pjedestāliem. Komandu vērtējumā 7km un 14km trasē neparspētas palika komandas, tāpat kā Cēsu posmā,  “Body Factory džeki” komanda (7km) un “Brotality” komanda (14km).

Rīgas posmā piedalījās dalībnieki ne tikai no Latvijas, bet pārstāvēja arī Igauniju, Lietuvu un bija arī komanda no Kanādas. 14km vīriešu konkurencē Artjoms Rekuņenko uzvaras laurus plūca, pieveicot distanci 1 stundā 8 minūtēs un 55 sekundēs. Otrais labākais rezultāts bija Oskaram Cimermanim ar laiku 1 stunda 10 minūtes un 14 sekundes, trešo vietu ieņēma Jānis Krastiņš, kurš trasē pavadīja attiecīgi 1 stundu 15 minūtes un 1 sekundi. Šie trīs drosmīgie visu sezonu iet plecu pie pleca cīņā par kopvērtējuma punktiem, pagaidām Artjoms ir kopvērtējuma līderis.

14km sieviešu vidū labākā bija Kristīne Kuzņecova, kura ir arī kopvērtējuma līdere, viņa trasi pieveica 1 stundā 23 minūtēs un 47 sekundēs. Otrajā vietā ierindojās Līga Kaspare ar laiku 1 stunda 43 minūtes un 28 sekundes, bet trešā ātrākā bija Solvita Purmale  ar laiku 1 stunda 51 minūtes un 31 sekundes.

7km vīriešu konkurencē kopvērtējuma līderis Edgars Apinis trasi veica ar laiku 35 minūtes un 32 sekundes, nedaudz pietrūka, lai noķertu rokā Edgaru, otrās vietas ieguvējam Jurijam Misjunam ar laiku 35 minūtes un 59 sekundes, trešais palika Linards Pozdiševs, kurš parasti pārstāvēja TM Fighting Team komandu, bet šoreiz individuāli finišēja ar laiku 40 minūtes un 39 sekundes.

7km sieviešu konkurencē kopvērtējuma līdere Alīna Rodionova trasi veica ar laiku 45 minūtes un 1 sekundi, otrā vietā atstājot Līgu Druzenko ar laiku 49 minūtes un 20 sekundes, trešās vietas ieguvēja Kristīne Roga finišēja ar laiku 49 minūtes un 46 sekundes.

Komandu cīņā pirmie 7km finišu sasniedza “Body Factory džeki”, viņu laiks 44 minūtes 49 sekundes. Otrie labākie bija Sporto Rīga dalībnieki “Rosols un vista” ar laiku 47 minūtes un 54 sekundes. Bet trešo vietu ieguva “Body Factory meičuki” komanda, kura, nespēja saglabāt otro pozīciju kā Cēsu posmā,  distanci pieveica 29 minūtēs un 9 sekundēs. Sporta klubs “Body Factory Salaspils” pirms pirmā posma paši uzrunāja sacensību organizatorus ar sadarbības iespējām un tagad kā paši smejas “esam saslimuši ar Drosmes Skrējienu – adrenalīns, azarts un interesantā cīņa liek piedalīties vēl un vēl..”.

Kopumā individuāli skrējienā piedalījās 121 dalībnieks. Savukārt komandu ieskaitē piedalījās 30 komandas, kuru sastāvā bija no četriem līdz sešiem dalībniekiem.

Kā komentāra rakstīja Līga Druzenko, kura atgriezās sporta trasē tikai nesen, jo mājās ir mazs bērniņš “Izmēģināju spēkus pirmajā posmā Ikšķilē, ieguvu godalgoto vietu. Tagad tas viss iedzen tādā azartā, ka nevar sagaidīt katru nākamo posmu. Viss ir SUPER!”

Ir izveidojusies laba sadarbība ar Sporto Rīga. Sporto Rīga organizators Arturs Zolotihs ir priecīgs, ka otro gadu ir izdevies izveidot veiksmīgo sadarbību ar Drosmes Skrējiens – “Sporto Rīga aktīvākajiem, labākajiem, čaklākajiem dalībniekiem mēs piedāvājam iespēju piedalīties skrējienā bez maksas, pateicībā par to, ka ir kopā ar mums. Tas mums dod iespēju saliedēt komandas, sadraudzēties savā starpā vēl vairāk gan treneriem, gan dalībniekiem, kā arī veicināt sportisko garu un kustigu dzīvesveidu mūsu aizņemtajā mūsdienu pasaulē. Dalībnieki finišē ar grandiozu smaidu, kūsājošu enerģiju un sajūsmu”.

Sporto Rīga treneri ne tikai iesilda Drosmes Skrējiens skrējējus pirms katra starta katrā posmā, bet arī paši aktīvi skrien šo skrējienu kopā ar saviem trenējamiem biedriem, pārstāvot dažādus Rīgas rajonus. Viena no aktīvām Sporto Rīga dalībniecēm, Jūlija Sarksjana, dalās sajūsmā “Nokrist ar seju dubļos, saskrāpēt visas kājas, uzsist miljons zilumu, dabūt ar strāvu pa pēcpusi, rāpties, vilkt smagumus! Jautrība Jūlijas stilā! Tas bija foršākais sporta pasākums kāds ir bijis!”

Drosmes skrējiena organizatori sacensību distanci bez Biķernieku trases un Biķernieku meža dabiskajiem šķēršļiem – grāvjiem, dubļu bedrēm un citiem dabas veidojumiem, bija papildinājuši ar dažāda lieluma un formas mākslīgi konstruētiem šķēršļiem, lai novērtētu ikviena dalībnieka drosmi, spēku, veiklību un ātrumu. Trasi interesantāku padarīja arī dažādi citi distances uzdevumi - smilšu maisu un koka bluķu nešana, akmeņu vilkšana un arī atmiņu testi. Trasē dzirdīšanu nodrošināja SIA “Ķekavas Avots”, kā arī katram finišējušajam bija Ķekavas Avots ūdens pudele, SPLAT zobupasta un piemiņas medaļa. Godalgotās vietas saņēma balvas no Fiskars, LYL, Pasta Zara Latvija, Blackroll no Orbsports, Gold Collagen, NGT Latvia, Grauda Spēks, Amrita, ifood.lv, Grif.lv, Amrita. Kā atzīst gan organizatori, gan dalībnieki – “šāds pasākums Rīgā pietrūka un ar prieku gaidīs nākamo sezonu, kad varēs izaicināt sevi un pamest komforta zonu”.

Plašāka informācija par skrējienu, bildes un rezultāti pieejama mājaslapā drosmesskrejiens.lv.



Pēdējie labojumi: 2023-09-16 09:29:59