Aicina gatavoties piedzīvojumu un izturības sacensībām Liepājā Atpakaļ

Šoruden, 14. septembrī, aktīvās atpūtas vietā “Beberliņi” otro reizi Liepājā norisināsies piedzīvojumu un izturības pasākums – “Drosmes skrējiens”, kurā 7 un 14 kilometru garajās šķēršļu trasēs izaicinājumu alkstošie varēs pārbaudīt savas fiziskās un mentālās spējas. Skrējiena sērijas kopvērtējuma punktus vairāk kā pustūkstotis dalībnieku šosezon jau krājuši Ikšķilē, Cēsīs un Rīgā. Noslēguma posmā Liepājā gaidāma cīņa par Drosmes skrējiena 2019. gada sezonas kopvērtējuma uzvarētājiem.

Drosmes skrējiens Liepājā būs atraktīvas piedzīvojumu sacensības brīvā dabā ar šķēršļu trasi, kas vīsies cauri Beberliņu atpūtas vietai un tās piegulošajai teritorijai. Šogad dalībniekiem kā jaunums būs pieejama arī 14 kilometru garā trase jeb divi 7 kilometru trases apļi. Drosmes skrējiena organizatori norāda, ka garākās distances skrējiena trase prasa lielu izturību, bet sacensība ir visinteresantākā, jo dalībnieki pirmajā aplī var iepazīt trasi un šķēršļus, bet otru apli izskriet ar maksimālu ātrumu.

“Sacensību dalībniekiem, atkarībā no distances garuma, ceļā uz finišu vajadzēs pieveikt 15 vai 30 konstruētus šķēršļus, kas vienmērīgi izvietoti visā trases garumā, lai ikviens sajustu piedzīvojuma garšu,” norāda sacensību organizators Mārtiņš Vēvelis no Drosmes aģentūras. “Beberliņu taku dabiskos šķēršļus – grāvjus, dubļu bedres un citus dabas veidojumus papildināsim ar mākslīgi veidotajiem, lai pārbaudītu dalībnieku spēku, veiklību un ātrumu, pārvarot koka barjeru sienas, virvju tīklus, dzeloņstieples, auto riepas, ledainus ūdens baseinus utt. Trasi interesantāku padarīs arī dažādi citi distances uzdevumi - smilšu maisu un koka bluķu nešana, akmeņu vilkšana, traktora riepu velšana un arī atmiņu testi.”

"Pārvietošanās notiks pa dažāda veida segumiem: smiltīm, ūdeni, dubļiem, purvu, mežu, betonu. Ir jābūt gataviem samērcēties," brīdina organizatori. Ņemot vērā iepriekš minētos apstākļus, dalībniekiem kā obligāts ekipējums ir apavi, jo trasē var būt ķieģeļu lauskas, zari, utt. Tāpat tiek rekomendēts uzvilkt garās bikses, kreklu ar garām piedurknēm un cimdus. Organizatori norāda: "Sacensībās startējiet ar apaviem un apģērbu, ko nebūtu žēl sabojāt, kā arī nodrošiniet sev maiņas drēbes."

Skrējiena mērķis ir popularizēt  veselīgu  dzīvesveidu,  fitnesa  un  skriešanas  kultūru, sniegt dalībniekiem un skatītājiem pozitīvas emocijas, motivāciju un kopības sajūtu. “Drosmes skrējiena filozofija nav nodzīt dalībnieku pa dubļiem ar nenormālu cīkstēšanos ar sevi, bet ir vienkārši aicinājums gūt baudu no dalības sacensībās ar zināmu grūtības pakāpi, izjust piedzīvojumu un uzdrīkstēties vairāk!” uzsver organizators.

Dalībnieki aicināti pieteikties sacensībām sieviešu, vīriešu un komandu klasēs. Komandas var būt vīriešu, sieviešu, kā arī jauktos sastāvos. Komanda ir 4-6 cilvēku grupa. Neatkarīgi no pārstāvētās klases, distanci komanda veic kopā un pilnā sastāvā. Par komandas finiša laiku tiks uzskatīts pēdējā biedra finiša laiks. Ņemt dalību sacensībās no 14 gadu vecuma var tikai ar vecāku vai aizbildņa rakstisku atļauju, bet vēl jaunāki var doties trasē tikai vecāku vai aizbildņu pavadībā.

Sacensību distancē būs izvietots vismaz viens atsvaidzināšanās punkts, kurā būs pieejams ūdens.

Dalībnieki, kuri piedalījušies citos Drosmes skrējiena posmos atzinīgi novērtē trases pārbaudījumus. “Patīkami bija izturēt šķēršļus, kuros vajadzēja parādīt ne tikai savu fizisko spēku, bet arī izmantot prātu, lai pieglabātu kādu kodu un citā vietā to nosauktu. Daudz piedzīvojumu, emocijas labas, vienīgi apavi izšķīda,” atstāsta dalībnieki pēc finiša Drosmes skrējienā Ikšķilē.

Jāatzīmē, ka ar vērtīgām sacensību atbalstītāju balvām tiks apbalvoti 1. – 3. vietu ieguvēji vīriešu un sieviešu grupās, kā arī trīs ātrākās komandas.

Lai sagatavotos septembrī gaidāmajām sacensībām, divu trešdienu vakarpusē, 4.  un 11. septembrī, Drosmes aģentūras sadarbības partneris Liepājā – cīņu un fitnesa klubs “Ballistic boxing club” organizēs bezmaksas treniņus svaigā gaisā jeb Drosmes vakarus. “Ballistic boxing club” pārstāvji aicina ikvienu iesaistīties šajos īpašajos treniņos, lai sagatavošanās process sacensību izaicinājumiem būtu pakāpenisks un dalībnieki būtu tiem gatavi gan fiziski, gan mentāli. Organizatori šīs nedēļas nogalē arī sniegs detalizētāku informāciju plašsaziņas līdzekļos par Drosmes vakariem.

Sacensībām var reģistrēties mājaslapā drosmesskrejiens.lv līdz 10. septembrim, kā arī sacensību dienā. Reģistrācija sacensību norises dienā iespējama tikai gadījumā, ja kādā no starta laikiem pieejamas brīvas vietas. Reģistrēties sacensībām var katrs dalībnieks individuāli. Komandu distancei reģistrāciju var veikt komandas izvēlēta viena persona, kas uzņemas atbildību, ka informēs katru reģistrēto komandas dalībnieku par pasākuma nolikumā minētajiem noteikumiem.

Drosmes skrējienu Liepājā organizē biedrība “Drosmes aģentūra” ar Liepājas pilsētas atbalstu.

Vairāk informācijas par skrējienu pieejams mājaslapā drosmesskrejiens.lv

 

Foto: Edgars Polis



Pēdējie labojumi: 2023-09-16 09:29:59