Mainīgie laika apstākļi nebiedē 'Drosmes skrējiena' dalībniekus Atpakaļ

"Drosmes Skrējiens ir šķēršļu skrējiens, kas apvieno plašu auditoriju loku. Mēs esam priecīgi, ka atkal varam viens otru satikt un pavadīt kopā piedzīvojumus, bez jebkādiem ierobežojumiem. Lai pasākums veiksmīgi notiktu, uzbūves darbi notika divu dienu garumā pirms pasākuma," norāda rīkotāji.

Drosmes skrējiena pirmajā posmā bija gana plašs dalībnieku vecuma diapazons – sākot no 9 gadu vecuma līdz pat 66. Skrējiens pulcēja ļoti dažādu sagatavotības līmeņu dalībniekus. Daži ar šķēršļu skrējienu pārvarēšanu nodarbojas jau profesionāli gadiem, daži vienkārši sporto un pārbauda savas spējas un iespējas, bet vēl citiem tas ir pozitīvs piedzīvojums vai jautri pavadīts laiks ar draugiem, kolēģiem vai ģimeni.

Ogres posmā papildus šķēršļus radīja arī laikapstākļi. Laika prognoze bija ļoti nepatstāvīga. Brīžiem neliels vējš, ko nomaina sīks lietutiņš, tad spilgta saule, kas burtiski dedzina un nākamais moments – lietus kā no spaiņiem! Organizatori pirms sacensībām satraucās, ka iespējams dēļ laikasptākļiem puse neieradīsies, bet tie bija lieki. "Mums Latvijā dzīvo drosmīga tauta," priecīgi ir rīkotāji.

Distancē varēja skriet 7 vai 14km. 7km dalībniekiem bija jāšķērso 30 mākslīgi veidoti šķēršļi un fiziski grūti uzdevumi. Savukārt 14km distancē tie bija jāveic dubultā. Šogad pirmajā posmā bija aizraujošs papildinājums šķēršļos no Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigādes. Tanki, zem kuriem bija jāizlien, izstumjot pasmagu priekšmetu. Kā arī jebkurš, kam bija interese vai jautājumi par militāro jomu varēja droši apmeklēt Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes 3. kājnieku bataljona telti un satikt zemessargus.

"Trase noteikti nebija no vieglākajām, jo ne tikai bija jāpārvar mākslīgi veidotie šķēršļi, papildus apgrūtinājumus radīja pati daba – smilšu kalniņi, Dubkalnu karjers, grāvji, dubļi un mežu takas. Par spīti tam visi dalībnieki finišā ieskrēja ar prieku, pat smaidu. Pats galvenais – visi dalībnieki finišēja sveiki un veseli," uzsver rīkotāji.

Dalībnieku sastāvā bija skrējēji arī no Lietuvas, kas ne pirmo gadu piedalās Drosmes skrējienā un radīja papildus konkurenci, ieņemot arī no dažām TOP 3 vietām.
Drosmes skrējiena rīkotāji aicina visus interesentus uz nākamo posmu – 19. jūnijā Drosmes skrējiens pieturēs Jēkabpilī.

 



Pēdējie labojumi: 2023-09-16 09:29:58