Vēsturiski iesaukts par grūtāko posmu - Jēkabpils Atpakaļ

Šogad norisinājās jau otrais no pieciem Drosmes Skrējiens šķēršļu skrējiena posmiem.  Jau otro reizi pēc kārtas šķēršļu skrējienu veidošanā aktīvi piedalās arī laikapstākļi. Sākumā mākoņains, tad spēcīga saule, tad lietus. Bet drosminiekiem tas netraucēja. Kā saka izdzīvo tas, kas spēj pielāgoties. 

Drosmes Skrējiens Jēkabpils notika 19.jūnijā. Jau vēsturiski šis posms tiek dēvēts par vienu no grūtākajiem, ko atzina arī sacensību dalībnieki. Šķēršļu skrējiens pulcēja ap 200 dalībniekiem dažādos vecuma posmos. Šoreiz piedalījās dalībnieki no trim valstīm: Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Pasākums pulcē gan profesionālus šķēršļu skrējienu sportistus, gan tos, kuri vēlas vienkārši izjust piedzīvojumus un adrenalīnu. Organizatoru galvenais pasākuma mērķis ir sniegt pozitīvas emocijas un piedzīvojuma garu dalībniekiem.  

Lielu paldies gribam pateikt Jēkabpils pašvaldībai par atbalstu dažādos veidos un fantastisko skrējiena vietu. Jēkabpils sūnu skolas stadions ir šī posma odziņa. Nemainīgi Drosmes Skrējienā ir divas distance – 7km vai 14km. Reizēm dalībnieki saskarās ar savu fobiju pārvarēšanu – augstums, ūdens, šaura un tumša vieta. Daļa dalībnieku iepriekšējā posmā pārvarēja tās ar tekstu “Nekad vairs!”, bet šos dalībniekus jau atkal redzējām arī Jēkabpils posmā.

Par spīti lietum, kas trasi padarīja slidenāku, visi dalībniekie finišēja veiksmīgi. Finišā Jēkabpils medaļas ieguva visi skrējēji, jo ir to godam nopelnījuši. Dažiem dalībniekiem šajā posmā bija arī pirmās godalgotas medaļas.

7km distancē individuālajā skrējienā starp sievietēm pirmā vieta finišēja ar laiku 53 minūtēs, bet starp vīriešiem 30 minūtē. Savukārt 14km distancē individuālajā skrējienā starp sievietēm pirmā vieta finišēja  1 stundā un 31 minūtē, bet starp vīriešiem pirmā vieta finišēja ar laiku 1 stunda un 14 minūtes. Savukārt komandu kategorijā 7km distances uzvarētāji pieveica 43 minūtēs, bet 14km distancē 1 stunda un 32 minūtes. Pārsteidzoši ir tas, ka liela daļa uzskata šo par grūtāko posmu, bet rezultāti ir labāki kā pirmajā Drosmes Skrējiens posmā.  

Lai pasākums veiksmīgi notiktu, saņēmām atbalstu ne tikai no Jēkabpils pašvaldības, bet arī mūsu ilgadējiem sadarbības partneriem, ko dēvējam jau par draugiem. Sakām viņiem Paldies par uzticēšanos mums. Pasākumu atbalstīja Keķavas ūdens ar ūdeni dalībniekiem. Vēlamies pateikt paldies arī uzņēmumam Fiskars par sarūpētiem uzdevumiem trasē un balvām, kas nodrēs Līgo ugunskura veidošanai. Balvas sacensību uzvarētājiem nodrošināja arī Pasta Zara ar makaronu daudzveidību, LYL  ar svarīgiem vitamīniem sportista organismam, Maxima ar milzīgiem gardumu maisiem. Papildus balvas, par kurām bija priecīgi dalībnieki nāca arī no – Gold Collagen, NGT Latvia, megango.lv.

Sirsnīgu paldies visiem, kas iesaistījās un piedalījās. Aicinām visus jau uz tikšanos 23.jūlijā, kad Drosmes Skrējiens iedārdinās Pļaviņas, kas būs Drosmes Skrējiens trešais šī gada posms.



Pēdējie labojumi: 2023-09-16 09:29:58