Drosmes skrējiens RĪGA 2021 Atpakaļ

          Jau pavisam drīz, 3. oktobrī, trešo reizi norisināsies Drosmes skrējiens Rīga – Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā. Izaicinājuma alkstošie individuāli vai komandās startēs šīs sezonas pēdējā Latvijas piedzīvojumu un izturības skrējienā – “Drosmes skrējiens”. Dalībnieki muzeja un tai piegulošajā teritorijā ierīkotajās 7 un 14 km šķēršļu trasēs līdzjutēju atbalstīti rādīs savu spēku, veiklību un ātrumu, kā arī cīnīsies par 2021. gada sezonas kopvērtējuma punktiem.

Tautas piedzīvojumu un šķēršļu skrējiens (pasaulē saucams par OCR) Rīgā notiks ar Rīgas pašvaldības, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.

Drosmes skrējiens kā sporta pasākums jau norisinās sesto gadu, pulcējot jaunus, vecus, profesionālus sportistus un sporta entuziastus, radot pozitīvu un emocijām bagātu sporta atmosfēru. Distances maršruti ir dažādi un norisinās Latvijas teritorijas skaistākās vietās.

 2021. gada sezona sastāv no 6 posmiem. Ar noslēguma posmu Rīgā, 03. oktobrī Drosmes skrējiens, arī šogad iekaros Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju. Dalībnieki atzīst – pietiek vienreiz pamēģināt, lai  ar sajūsmu gaidītu nākamos posmus. Šogad veiksmīgi noslēgušies  jau ir 5 posmi Ikšķilē 03.07., Pļaviņās 17.07., Alūksnē 07.08., Krustpilī 28.08. un Liepājā 18.09.

Drosmes skrējiena mērķis ir popularizēt  veselīgu  dzīvesveidu,  fitnesa  un  skriešanas  kultūru, sniegt dalībniekiem un skatītājiem pozitīvas emocijas, motivāciju un kopības sajūtu. “Drosmes skrējiena filozofija nav nodzīt dalībnieku pa dubļiem ar nenormālu cīkstēšanos ar sevi, bet ir vienkārši aicinājums gūt baudu no dalības sacensībās ar zināmu grūtības pakāpi, izjust piedzīvojumu un uzdrīkstēties vairāk!” uzsver organizatori.

Distanču šķēršļi ir dažāda lieluma un formas- koka barjeru sienas, virvju tīkli, dzeloņstieples, auto riepas, ledaina ūdens baseini, dažādi citi šķēršļi - grāvji, dubļu bedres un citu dabas veidotu grūtību pārvarēšana. Distances uzdevumi ir smilšu maisu un koka bluķu nešana, akmeņu vilkšana. Emocijas garantējam ikvienam.

Katrā posmā piedalās aptuveni 200 - 400 dalībnieku. Liels skaits ir tie, kas piedalās jau no pirmā gada un visos posmos. Īpaši jāatzīmē dalībnieki no kaimiņvalsts Lietuvas, kas šogad piedalījušies visos posmos un ieņem pirmās vietas visās distancēs, komandu ieskaitā un arī sieviešu, vīriešu grupās. Dalībniece no Lietuvas, kas ir tikai 14 gadus jauna Krustpils posmā ieguva godalgoto 1. vietu. Liels skaits dalībnieku piedalās komandu grupā un tās ir vairāk kā 20 komandas katrā skrējienā. Komandas tiek veidotas gan  draugu, gan ģimenes kā arī  kolēģu starpā.

 Piekto gadu 10 ātrākie katra posma skrējēji, iegūst kvalifikāciju piedalīties Eiropas OCR sacensībās un pārstāvēt Latviju un izmēģināt spēkus OCR arēnā kopā ar sportistiem no visas pasaules. Kā arī 20 ātrākie dalībnieki kopvērtējumā iegūs tiesības kvalificēties Pasaules OCR sacensībām.

Mājas lapas sadaļā https://www.drosmesskrejiens.lv/lv/gallery var iepazīties ar dalībnieku intervijām, kā arī redzēt video un foto no pasākumiem un pieņemt lēmumu reģistrēties skrējienam.

Sacensībām Rīgā var reģistrēties līdz 29. septembrim mājaslapā www.drosmesskrejiens.lv. Pirmais starts tiek dots plkst.12:00 un ik pa 15 minūtēm līdz 50 cilvēku lielām grupām. Reģistrācija un dalības numuru saņemšana sākas no plkst.10:00 sacensību dienā.

Interesenti skrējienam varēs pieteikties arī svētdien skrējiena dienā, no pulksten 10:00 reģistrācijā. Jauni reģistrētie dalībnieki trasē dosies pulksten 13. Sacensības norisināsies individuāli sieviešu, vīriešu, kā arī komandu vērtējumā. Komandas var būt vīriešu, sieviešu, kā arī jauktos sastāvos. Komandu veido 4-6 cilvēku grupa. Neatkarīgi no komandas sastāva, distance jāveic kopā un pilnā sastāvā. Par komandas finiša laiku tiks uzskatīts pēdējā biedra finiša laiks. Ņemt dalību sacensībās no 14 gadu vecuma var tikai ar vecāku vai aizbildņa rakstisku atļauju, bet vēl jaunāki var doties trasē tikai vecāku vai aizbildņu pavadībā.

Sacensību distancē kā arī finišā būs izvietots SIA Ķekavas Avota padzeršanās punkts.

     Ikviens finišējušais sacensību dalībnieks saņems Drosmes skrējiena Rīga piemiņas medaļu, bet 7 un 14 km distanču 1. – 3. vietu ieguvēji vīriešu un sieviešu grupās, kā arī trīs ātrākās komandas tiks apbalvoti ar vērtīgām sacensību atbalstītāju balvām (“Fiskars”, “Maxima Latvija”, “Pasta Zara Latvija”, “Megango.lv”, “NGT Latvija”, “Gold Collagen Baltic”, “LYL”, “Grauda Spēks” un “I-Food”).

             Nokļūšana ar "Rīgas satiksme" autobusiem Nr. 1, 28, 29 (pietura "Brīvdabas muzejs"), "Ekspress Ādaži" autobusi maršrutā Rīga – Ādaži (6821), Rīga – Garkalne (6822), Rīga – Carnikava (6824), Rīga – Vangaži (6826) (pietura “Brīvdabas muzejs” virzienā no Rīgas, pietura "Berģu Kultūras nams" virzienā uz Rīgu), tramvajs Nr. 6 (pietura "Jugla" + 1,4 km pastaiga).

Muzejā iespējams arī nokļūt, izmantojot veloceliņu "Centrs - Berģi". Velosipēdiem pieejami droši statīvi pie galvenās ieejas.

 

Sacensību organizatori aicina ikvienu palīdzēt nodrošināt lielisku Drosmes skrējiena Rīga norisi, iesaistoties pasākumā kā brīvprātīgajam palīgam. Pieteikties iespējams skrējiena mājaslapā sadaļā "Brīvprātīgie".

Piedzīvojumu sacensības Rīgā organizē biedrība “Drosmes aģentūra” ar Rīgas pašvaldības, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu. Plašāka informācija par skrējienu pieejama mājaslapā drosmesskrejiens.lv.

 

Publicitātes foto no sacensību arhīva Rīgas posmā 2020.

Foto: Edijs Volcjoks, Mareks Gaļinovskis, Raimonds Subatovičs.



Pēdējie labojumi: 2023-09-16 09:29:58