Ikšķiles posma kopsavilkums Atpakaļ

Svētdien, 16. jūnijā, jau trešo gadu Ikšķilē dabas parkā “Zilie Kalni” sadarbībā ar Ikšķiles novada pašvaldības atbalstu, norisinājās piedzīvojumu un šķēršļu sacensības “Drosmes skrējiens”, kurās ar septiņu un četrpadsmit kilometru garo trasi, šķēršļiem un spēka uzdevumiem cīnījās vairāk kā 300 dalībnieki.

14km vīriešu konkurencē uzvarēja daudziem zināmais sportists, Artjoms Rekuņenko, 7km vīriešu distancē uz pjedestāla kāpa Edgars Apinis, arī sporta rindās daudziem pazīstams sportists, ātrākā no dāmām 14km bija, Kristīne Kuzņecova, un 7km – Alīna Rodionova, tāpat kā 2018. sezonā, bet komandu vērtējumā pirmie 14km finišu sasniedza “Be Active-Daugavpils” komanda un 7km palika nepārspēti “Body Factory džeki”.

Pasākumā piedalījās gan uzņēmumu komandas, gan ģimenes ar bērniem, gan individuālie skrējēji. Šogad pirmais posms sapulcēja rekordlielu komandskaitu trasē -  piedalījās 32 komandas, kuru sastāvā bija no četriem līdz sešiem dalībniekiem. Priecē, ka gan uzņēmumi, gan ģimenes paliek arvien sportiskākas un aktīvākas

Drosmes skrējiena organizatori sacensību distanci bez Ikšķiles Zilo Kalnu dabas parka taku dabiskajiem šķēršļiem – grāvjiem, dubļu bedrēm un citiem dabas veidojumiem, bija papildinājuši ar dažāda lieluma un formas mākslīgi konstruētiem šķēršļiem, lai novērtētu ikviena dalībnieka drosmi, spēku, veiklību un ātrumu. Trasi interesantāku padarīja arī dažādi citi distances uzdevumi - smilšu maisu un koka bluķu nešana, akmeņu vilkšana un arī atmiņu testi, kā arī Dubkalnu karjers veldzēja sakarsušos dalībniekus ar vairākiem ūdens šķēršļiem. Kopumā 7km trasē bija jāpieveic 29 šķēršļi, 14km skrējējiem 2x vairāk, jo veica divreiz 7km apļus.

Par dalībnieku dzirdīšanu gan trasē, gan finišā rūpējās SIA “Ķekavas avots”. Kā arī katrs dalībnieks saņēma piemiņas medaļu, SPLAT zobu pastu un pilngadīgie dalībnieki KEO beer alu. Drosmīgajiem uz pjedestāla uzkāpušajiem bija lieliskas balvas no dažādiem atbalstītājiem (Fiskars, LYL, Blackroll, Grauda spēks, Gold Collagen, Amrita,Pasta Zara, NGT Latvia, Grif.lv).

Piedzīvojumu sacensības Ikšķilē organizēja biedrība “Drosmes aģentūra” ar Ikšķiles pašvaldības atbalstu. Pasākumam tika piesaistīti 30 brīvprātīgie šķēršļu tiesneši gan no Ikšķiles novada, gan Jaunsardzes.

Plašāka informācija par skrējienu un rezultāti, bildes, reģistrācija nākamajiem posmiem pieejama šeit pat - mājaslapā drosmesskrejiens.lv.



Pēdējie labojumi: 2023-09-16 09:29:59