Liepājas posma kopsavilkums Atpakaļ

Sestdien, 14. septembrī, otro reizi Liepājā norisinājās piedzīvojumu sacensības “Drosmes skrējiens”, kurās tika arī noskaidroti 2019. gada sezonas sērijas četru posmu kopvērtējuma uzvarētāji. Liepājas posmā starp visiem drosmīgajiem, kuri metās cīņā ar saviem spēkiem, dažādajiem šķēršļiem, uzdevumiem, kā arī konkurentiem, visātrāk 14 km distanci izdevās pieveikt rīdziniecei Kristīnei Kužņecovai, bet no vīriem smilteniekam Oskaram Cimermanim.

Drosmes skrējiens Liepājā ir atraktīvas piedzīvojumu sacensības brīvā dabā ar šķēršļu trasi, kas vijas cauri Beberliņu atpūtas vietai un tās piegulošajai teritorijai. Organizatori sacensību distanci bez Beberliņu taku dabiskajiem šķēršļiem – grāvjiem, dubļu bedrēm un citiem dabas veidojumiem, bija papildinājuši ar dažāda lieluma un formas mākslīgi konstruētiem šķēršļiem, lai novērtētu ikviena dalībnieka drosmi, spēku, veiklību un ātrumu.

Īpašs jaunums šogad dalībniekiem bija pieejama arī 14 kilometru garā trase jeb divi 7 kilometru trases apļi.

Sieviešu vidū 14 km distancē 1. vietu izcīnīja Kristīne Kuzņecova – viņa trases divus apļus noskrēja 1 stundā 31 minūtē un 21 sekundē. Otrajā vietā ierindojās Solvita Purmale ar laiku 1 stunda 50 minūtes un 40 sekundes, bet trešā ātrākā bija Aiste Jurevice no Lietuvas ar laiku 2 stundas 2 minūtes un 46 sekundes.

Vīriešu konkurencē visātrāk 14 km garo distanci pieveica Oskars Cimermanis iekļaujoties 1 stundā 15 minūtēs un 11 sekundēs, kā arī uzlabojot savu iepriekšējā gada rezultātu, kad viņš 7 km trasē ierindojās 3. vietā. Otrais labākais rezultāts, tāpat kā pērn 7 km distancē, bija aizputniekam Artim Ķemerim, kurš šogad skrienot sacensību distancē trasi pieveica attiecīgi 1 stundas 15 minūšu un 50 sekunžu laikā, bet trešajā vietā ierindojās Jānis Krastiņš ar laiku 1 stunda 16 minūtes un 37 sekundes.

Savukārt Drosmes skrējiena 7 km distances sieviešu vidū labākā bija liepājniece Zane Ceriņa – viņa trasi noskrēja 49 minūtēs un 36 sekundēs. Otrajā vietā ierindojās Alīna Rodionova ar laiku 51 minūtes un 19 sekundes, bet trešā ātrākā bija Aiva Belova ar laiku 52 minūtes un 12 sekundes.

Vīriešu konkurencē uzvaras laurus plūca Edgars Apinis, pieveicot 7 km garo distanci 36 minūtēs un 30 sekundēs. Otrais labākais rezultāts bija liepājniekam Sergejam Andersonam, kurš trasē pavadīja attiecīgi 42 minūtes un 8 sekundes, bet trešajā vietā ierindojās priekulnieks Madars Spēks ar laiku 44 minūtes un 5 sekundes.

Komandu cīņā šogad visātrāk Drosmes skrējienu pieveica komanda “Body factory meičuki”, kuras sastāvā startēja Loreta Ķikuste, Ēriks Strautiņš, Laura Ābeltiņa un Andrejs Savčenko. Viņi uzveica 7 km garo trasi 48 minūtēs 38 sekundēs. Otrajā vietā finišēja komanda “Body factory džeki” (Ivo Cīrulis, Dmitrijs Rjabinovs, Armands Rabovičs un Toms Ābeltiņš), trešajā – komanda no Liepājas “AutoStils-L” (Kristers Miķelsons, Sandis Lēvalds, Daniels Zauka un Edvards Eniņš).

Piedzīvojumu sacensības Liepājā organizēja biedrība “Drosmes aģentūra” ar Liepājas pilsētas atbalstu.



Pēdējie labojumi: 2023-09-16 09:29:58